Monday 15 October 2012

Young IFA Network Presenteert IFA-seminar ‘De Mismatch Voorbij’


Op 9 november organiseert het Young IFA Network (YIN) Nederland een seminar voor IFA-leden en (aspirant) YIN-leden over mismatches in het Nederlandse belastingrecht. Met welke structuren bedienen de belastingadviseurs hun klanten? Hoe maken ondernemingen keuzes tussen de fiscaal gunstigste structuren en corporate responsibility? En wat is de impact van rapporten van de OESO en de EU?

Discussieer mee naar aanleiding van presentaties van drie deskundige sprekers. Deelname is kosteloos. Opgave via ifanederland@loyensloeff.com, vol=vol!

Programma

15:45 Inloop

16:00 Aanvang
 
Welkomswoord namens het Young IFA Network
Moderator Maikel Evers (Ministerie van Financiën / Erasmus Universiteit)

Wetgeving en Adviespraktijk
Inleiding door Rinze van Minnen (KPMG Meijburg / UvA)
Hoe kijkt de adviespraktijk aan tegen de behandeling van mismatches in het Nederlandse belastingrecht? Wat heeft de fiscale wetgever de afgelopen jaren op de adviespraktijk afgevuurd? En wat leren de tendensen uit het verleden over de toekomst?

Internationaal Beleid
Inleiding door Carine Stoffels (Secretariaat OESO)
De OESO, EU en de VN hebben mismatches in het vizier. Wat behelst het Hybrid Mismatches Report van de OESO? En wat zit er nog meer in de koker van de OESO? Hoe ligt het internationale krachtenveld? Welke kant beweegt de internationale fiscale gemeenschap op?
 
Fiscaal Beleid in Bedrijf
Inleiding door Annemiek Kale (Danone)
Hoe beweegt de bedrijfsfiscalist zich in het spanningsveld van fiscale kostenreductie, corporate responsibility en reputatierisico's? Wat kan een bedrijf zich anno 2012 nog fiscaal veroorloven?

Discussieforum

18:00 Borrel
 
Locatie
pwc Amsterdam (routebeschrijving).