Thursday, 28 April 2011

Openbaar College Nederlands Fiscaal Verdragsbeleid 2011

Openbaar college Nederlands Fiscaal Verdragsbeleid 2011

Op 10 mei 2011 vindt een openbaar college plaats over de Notitie Fiscaal Verdragsbeleid 2011, die op 11 februari werd uitgebracht door de staatssecretaris van Financi├źn. Eerder organiseerde de Capaciteitsgroep Fiscaal Recht van de Erasmus School of Law in het kader van de collegecyclus Inleiding Internationaal & Europees belastingrecht een openbaar college over het thema ´Nederland, belastingparadijs?´. In dit tweede openbare college zullen hoofdpunten uit het actuele fiscale verdragsbeleid centraal staan waarover momenteel de staatssecretaris met de Eerste en Tweede Kamer debatteert.

Wat is het nut van de belastingverdragen? Welke internationale ontwikkelingen hebben een invloed op het door het kabinet geformuleerde beleid? Hoe vertaalt deze beleidsinzet zich in verdragsbepalingen? Met welk mandaat zal de Staten-Generaal de onderhandelaars van de BV Nederland op pad sturen?

Dit openbaar college is een onderdeel van het vak Inleiding Internationaal & Europees belastingrecht, maar is toegankelijk voor elke geïnteresseerde. Wilt u het college bijwonen en bent u geen student die het vak volgt, meldt u dan aan via secretariaat van de Capgroep Fiscaal Recht.


Tijdstip & locatie
dinsdag 10 mei 2011, 17:00 tot 18:45 uur, Zaal CT-019, C-gebouw, Campus Woudestein.

Voor Notitie Nederlands Fiscaal Verdragsbeleid 2011, klik hier.
Het aprilnummer van het Maandblad Belasting Beschouwingen en het nummer van 21 april van het Weekblad fiscaal recht zijn volledig gewijd aan deze notitie.

No comments:

Post a Comment